לתאורה יש תפקיד חשוב ומרכזי, היא עוזרת להדגיש ולטשטש את החללים והחדרים כרצוננו ולהשלים את החדרים המעוצבים. סוג גוף התאורה הדרוש כשבוחרים תאורה לבית והמיקום בו נתקין אותו ישתנה מחדר לחדר לפי מה שנרצה להאיר במיוחד או לחילופין להסתיר, תאורה נכונה בנישות שונות בבית יכולה להעניק תחושה מרווחת ונעימה.
סלון וחללים גדולים דורשים תאורה מפוזרת ורוחבית, פינת אוכל ופינת עבודה דורשים אור ממוקד, בחדרי שינה וחדרי ילדים מקובל לבחור בגופי תאורה מעוצבים המתאימים לעיצוב החדר ופחות להתמקד בכמות האור המופץ מהם.
גופי התאורה המודרניים הם לא נברשות היוקרה והקריסטלים היקרים מהבית של סבתא, העיצוב היום הייטקיסטי, קר, אפילו השנדלירים כבר לא כבדים כל כך 🙂 צמודי תקרה גופי תאורה דקורטיביים או נברשת מעוצבת, יעשו את העבודה מצויין וקיימים במגוון רחב של דוגמאות עדכניות בסגנונות שונים שישלימו בקלות את האסתטיקה של החדר.
אתם יכולים להתחיל את ההשראה שלכם מכאן ולהנות ממגוון רחב של צמודי תקרה צמודי קיר נברשות וגופי תאורה
צריכת חשמל
גופי התאורה בפרט בחללים וחדרים חשוכים פועלים שעות ארוכות וצורכים חשמל שעדיין הוא לא בחינם (גם מבחינת איכות הסביבה) לכן מומלץ תמיד לבדוק כיצד נוכל לחסוך אם באמצעות פיזור ומיקום נכון של גופי התאורה ואם באמצעות בחירת נורות חסכוניות בעלות יעילות אנרגטית בדרגה A (ראו מדריך בסוף המאמר).
לד מובנה או נורות מתברגות ?
גופי תאורה ונברשות בעלי לד מובנה הם בעצם חד פעמיים לא ניתן להחליף נורה שנשרפה, קצר בחשמל יכול בהחלט לשרוף את התאורה ונצטרך להחליף את כל הגוף, אבל, צריך לזכור שלדים מאריכים ימים יותר מנורות הליבון והפלורסנט המוכרות לנו וצריכת החשמל שלהם נמוכה משמעותית.
לסיום ריכזנו מילון מונחים שימושי בתחום התאורה לבית:
wat – הספק – מסומן כ w
כמות הצריכה החשמלית בזמן הפעילות
Lomen – כמות אור – מסומן כ lm
כמות האור המופץ מהנורה
Kelvin – צבע התאורה – מסומן כ k
צבע האור שהנורה מפיצה:
אור חם (2,700-3,000) גוון – צהוב.
אור לבן קר (4000) גוון לבן בינוני.
אור יום (5,000-7,500) – גוון לבן.
יעילות אנרגטית – מסומן כ lm
מדורג באמצעות אותיות מ- A (חסכוני) עד G (בזבזן).