מוצרים אלקטרוניים בכלל ומחשבים בפרט הם עדינים ודורשים שמירה ותחזוק לאורך חייהם למניעת נזקים ותקלות.
במאמר ריכזנו המלצות שונות איך לשמור על המחשב ועל עצמכם.
- אסור למקם את המחשב במקום בו קיימת קרינת שמש ישירה או בסמוך למקור חום.
- אסור למקם את המחשב באזורים לחים או בסמוך למים.
- יש לאפשר אוורור נאות מכל הצדדים.
- אין לחשוף את המחשב לשדות מגנטיים, ולכן, אין להשתמש במוצר בסמיכות לאביזרים הגורמים לעיוותים כגון: מגנטים, רמקולים רבי עוצמה, קו מתח חשמלי, שנאים וכדומה.
- יש להקפיד להניח את הכבל באופן משוחרר ולא לסגור אותו באמצעות רהיטים ואביזרים כגון שולחן העבודה.
- יש להקפיד על חיבור המוצר לשקעי חשמל סטנדרטים המותאים לפי התקן הישראלי ולהמנע ממחברים וממפצלים רפויים.
- כדאי להשתמש בכבלי החשמל המקוריים אשר סופקו עם המוצר ואו נרכשו אצל ספק אמין.
- פתיחה או הסרה של מכסים עלול לחשוף אותך למתח חשמלי מסוכן או לסכנות נוספות.
- הרכבה מחדש באופן שגוי עלולה לגרום להתחשמלות ולקצר חשמלי בפעם הבאה שייעשה שימוש במכשיר.
- אין להחדיר חפצים כלשהם לתוך המכשיר דרך פתחי המארז. החפצים עלולים לגעת בנקודת מתח מסוכנת וליצור מצב של סכנת שריפה או התחשמלות.
- אין לשפוך נוזל מכל סוג שהוא על המחשב או לתוכו. לפני הניקוי יש לנתק את המחשב משקע החשמל. אין להשתמש בחומרי ניקוי נוזליים או תרסיסים. השתמשו רק במטלית לחה לניקוי.
- במקרה של חוסר שימוש לאורך זמן, מומלץ לנתק את המחשב מזרם החשמל ולאחסנו מכוסה ואו סגור בקופסא או תיק על מנת למנוע ככל האפשר חדירת אבק לתוכו.
- הימנעו משימוש במחשב בזמן סופת ברקים. קיימת אפשרות של סכנת התחשמלות. אם ניתן כדאי לנתק את הכבל משקע החשמל במשך סופת הברקים.
- אם זרם החשמל באזורכם אינו יציב או מועד לנפילות קצרים ולהפסקות חשמל רכשו מכשיר אל פסק ומייצב מתח בכדי למנוע את קריסתו של ספק הכח שלכם ובמקרה חמור יותר לשריפת לוח האם של המחשב. במחשבים ניידים אין חשש מתקלות אלו היות והמחשב ניזון מהחשמל של הסוללה ולא בצורה ישירה מרשת החשמל.
- כשאתם מפסיקים להשתמש במחשב למשך זמן ממושך כמו למשך הלילה או בסיום יום העבודה כבו אותו. כיבוי המחשב והפעלתו מחדש מאפשרת למעבד למחוק את כל הקבצים הזמניים (תיקיות ה temp) ששימשו אותו לפעולה תקינה וכך נתחיל את השימוש החדש עם מחשב רענן ויעיל.